PDF PDF Print

Sync. wint Socuteraprijs 2006 voor ZOA Vluchtelingenzorg

Een Sync. ProductieDe spot die Sync. Creatieve Producties maakte voor ZOA vluchtelingenzorg heeft de Socutera prijs gewonnen. Was de spot "Wij Blijven" van 2005 al op de tweede plaats geeindigd, nu viel de hoofdprijs op deze twee minuten presentatie.


klik hier om de spot te zien

Socutera-seminar
23 november werd het bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Socutera-seminar. Een vakjury verkoos de Socutera-spot van ZOA tot beste uitzending van alle goede doelen die het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van de zendtijd van Socutera. In totaal zijn 27 inzendingen beoordeeld.

De jury is van mening dat de uitzending van ZOA vertrouwen wekt. Daarnaast beoordeelde de jury de vormgeving van de spot en de campagneboodschap 'Wij blijven' positief. Volgens de jury is ZOA erin geslaagd om met een minimaal gebruik van woorden toch een duidelijke boodschap te communiceren. De Socutera-Prijs wordt jaarlijks uitgereikt onder goede doelen in Nederland door Stichting Socutera.

Verrast
Otto Kamsteeg van ZOA-Vluchtelingenzorg is blij verrast met de prijs, "In onze spot wilden we benadrukken dat ZOA zowel noodhulp biedt als hulp bij de wederopbouw. Deze boodschap hebben we vertaald in de slogan 'Wij blijven'. Het is geweldig om van zo'n vakjury te horen dat deze boodschap aansprekend is weergegeven en we voelen ons dan ook zeer vereerd met deze bijzondere prijs en erkenning." De organisatie ontving als prijs een bronzen beeld.

Collecteweek
De Socutera-spot is voor ZOA-Vluchtelingenzorg onderdeel van de jaarlijkse campagne rond de landelijke collecteweek. De campagneboodschap is ontwikkeld door bureau Frivista.


Foto: Otto Kamsteeg van ZOA (rechts) met de Socutera-Prijs 2006. De Nierstichting (links) won de Socutera-Prijs voor de beste mini-spot.

Uit het Juryrapport:

De jury is van mening dat de uitzending aan alle criteria voldoet. De slogan "Wij blijven" boezemt vertrouwen in. De uitzending heeft een wervend karakter en brengt een duidelijke boodschap. Elk beeld neemt de kijker mee naar een volgend beeld. De jury betitelt de voice-over als zakelijk, maar wijst erop dat deze stijl juist in het geheel van de uitzending past.

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.
Follow SyncCP on Twitter

Sync. Creatieve Producties | Kamerlingh Onnesweg 167 | 1223JE Hilversum | (+31) 35 6220622