ZOA - Vluchtelingenzorg

Het contact met ZOA vluchtelingenzorg dateert van 2004, toen Sync. gevraagd werd een Socuteraspotje te produceren voor deze vluchtelingen organisatie. De opdracht werd versneld door de verwoestende Tsunami in Azië. ZOA medewerkers waren de eersten die in de journaals verslag konden doen van de gevolgen van deze ramp vanuit Sri-Lanka. ZOA werkte al jarenlang op dit eiland onder de vluchtelingen vanuit het conflict tussen regering en Tamil Tijgers. In de weken na de ramp heeft Sync. beelden gemaakt op Sri Lanka en die verwerkt in de Socutera-televisiespot "Wij blijven".

Ook in 2006 en 2007 heeft Sync. de Socuterapots voor ZOA verzorgd. In 2006 met als resultaat de Socuteraprijs voor de beste productie van het jaar.

Recent heeft Sync. voor ZOA de documentaire/infofilm '[R]echt voor de vluchteling' geproduceerd. Over het werk van de organisatie in de vluchtelingenkampen van Ethiopië. Over de mensen, het werk, de mogelijkheden en de frustraties van een vluchtelingenorganisatie. Geen zielige beelden, maar een reeele blik op een alsmaar niet voorbijgaand probleem: mensen die hun woonplaats in de steek moeten laten voor een onzekere toekomst. De film wordt gebruikt voor de in- en externe communicatie van ZOA.

Follow SyncCP on Twitter

Sync. Creatieve Producties | Kamerlingh Onnesweg 167 | 1223JE Hilversum | (+31) 35 6220622